Anders Artmark Aanensen er født i 1981 i Sør-Korea, men adoptert til Norge nesten tre år senere. Vokst opp i Søgne like utenfor Kristiansand og aktiv både i Søgne kirke og Betania bedehus gjennom hele oppveksten. Etter videregående skole flyttet han til Oslo for å studerer markedsføring.

Anders har en mastergrad i Teologi og misjon fra Fjellhaug misjonshøgskole (Nå Fjellhaug internasjonale høgskole) samt en toårig bachelorgrad i journalistikk fra Høgskolen i Stavanger (Nå Universitetet i Stavanger). I tillegg har han noen enkeltfag på høgskolenivå i markedsføring, Ex.Phil og hebraisk.

Arbeidserfaring deltid som butikkmedarbeider, lagermedarbeider, journalist og menighetsarbeider. Arbeidet fulltid som journalist i Kristelig Pressekontor og som kommunikasjonsmedarbeider i Misjonsforbundet.

Gift med Mirjam T. I. Artmark Aanensen siden nyttårsaften 2005/2006 og har bodd i Oslo fra høsten 2004 til høsten 2011 da ekteparet flyttet til Frankrike for å lære seg fransk. De skal reise for Norsk Luthersk Misjonssamband som misjonærer til Mali etter språkstudiene høsten 2012.